Dit is alles wat je over een glasschilderij moet weten

Kunst is vandaag de dag te verkrijgen in een hoop verschillende soorten varianten. De markt heeft zich de afgelopen eeuwen snel ontwikkeld en er zit dan ook altijd wel iets tussen voor jou. Je kunt voor een paar euro al een schilderij kopen, ook zijn er echter schilderijen die miljoenen euro’s kosten. Een van de meer opkomende vormen van kunst zijn glasschilderijen. Wat voor schilderijen dit precies zijn, daar kun je in dit artikel wat meer over te weten komen.

 

Wat is een glasschilderij nou eigenlijk?

Een glasschilderij is een schilderij dat gemaakt is van een hoge kwaliteit fotoprints die gedrukt worden op doorzichtige platen van plexiglas. Deze glasschilderijen zijn te verkrijgen in verschillende diktes en de gemiddelde dikte van het plexiglas is ongeveer 5 millimeter. Je kunt de schilderijen kopen in verschillende kleuren en van verschillende soorten materialen. Zo kun je er onder andere voor kiezen om een glasschilderij goud te kopen. De diepte van de schilderijen heeft impact op de manier waarop het schilderij glanst. Hoe dikker het glas is, des te meer de kleuren en lijnen uit het schilderij zullen springen.

 

Het ophangen van een glasschilderij doe je zo 

Wanneer jij een schilderij koopt, is een van de eerste dingen waar je naar gaat kijken, de plek waar je het schilderij op wilt gaan hangen. Je kunt de glasschilderijen buiten hangen, maar je zult hier dan wel goed voor moeten zorgen. Bij het kopen van een glasschilderij kun je er ook vaak voor kiezen om de leverancier het schilderij op te laten hangen. Sommige van de schilderijen hebben namelijk ingebouwde systemen waaraan je het schilderij op moet hangen. De mensen van het bedrijf waarbij je het schilderij koopt, zullen hier meer verstand van hebben. Wanneer er geen ophangsysteem aan het schilderij zit, kan dit zorgen voor hogere kosten. Vaak zit er echter een lijst aan de achterkant van het schilderij waaraan je de glasschilderijen op kunt hangen. Als jij een groot schilderij koopt, is het belangrijk dat je meerdere punten hebt waar het gewicht op leunt. Wanneer je dit niet doet, kan het zomaar eens zo zijn dat je straks met een gat in de muur komt te zitten. Zorg ervoor dat de spijkers en schroeven in de hoeken van de lijst uitkomen. Dit zorgt ervoor dat het schilderij meer uit de muur lijkt te springen. Daarnaast kun je je schilderij ook altijd verlichten. Hierdoor valt je schilderij in één keer goed op.