Rondreizen in Cuba: de do’s en don’ts

Overweeg je rondreizen Cuba? Bij het boeken van een vakantie en het bezoeken van een nieuw land kunnen altijd veel vragen komen kijken. Waar moet je op letten, wat moet je inpakken, welke bezienswaardigheden moet je wel of juist niet bezoeken? Geen zorgen: wij hebben alle do’s en don’ts op een rijtje gezet. Hier moet je op letten wanneer je op reis gaat naar Cuba.

Wel doen in Cuba

Cuba is een prachtig land met mooie steden vol cultuur, net als stranden waarop je heerlijk kunt relaxen. Zorg er daarom voor dat je beiden bezoekt. Havana is een mooie, kleurrijke stad, maar Trinidad wordt over het algemeen gezien als de mooiste Spaans-koloniale stad ter wereld. Varadero is de plek voor de strand liefhebber. Hier vind je 21 kilometer aan wit strand bij een azuurblauwe zee. Een goed idee is om je rondreis hier te eindigen; nadat je het hele land bent afgereisd, is het heerlijk om een paar dagen lang tot rust te kunnen komen in een van de resorts die hier aan de kust liggen.

Niet doen in Cuba

Wanneer je naar Cuba wil gaan, is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat. Je kunt bijvoorbeeld beter niet tussen juni en november naar het land reizen. Niet alleen is het er dan erg warm; ook is de kans op orkanen groot, vooral aan de zuidkust. De beste periode voor een vakantie naar Cuba ligt tussen november en april. Nog iets wat je niet moet doen in Cuba; te veel willen. Plan niet je hele vakantie van dag tot dag vol en maak geen druk schema. De kans is groot dat je je hier niet aan zult kunnen houden en onvoorziene omstandigheden zullen roet in het eten gooien. Onthoudt dat je op vakantie bent om te ontspannen en genieten van een nieuw land.

Andere reisbestemmingen

Weet je nog niet zeker of je naar Cuba op reis wil? Geen zorgen. De wereld is immers wijds en er is zoveel te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis Vietnam, een boottocht langs Antarctica of een roadtrip door de VS? Waar je ook naartoe gaat op vakantie, zorg dat je je goed voorbereid. Sluit de juiste reisverzekeringen af, ga na of je een visum nodig hebt en wat het gangbare betaalmiddel in het land van bestemming is. Als je dat allemaal hebt gedaan, rest er nog maar één ding; lekker ontspannen op vakantie.