Stijlvol de winter in

Als je een man bent, dan heb je het op het gebied van uiterlijke verzorging zwaarder dan een vrouw. Jij hebt geen make up of iets dergelijks, nee je moet je uiterlijk een boost geven met naar de sportschool gaan, je haar goed doen en je kleding goed doen. Met dat laatste gaan we je vandaag helpen, met de eerste twee helaas niet. Waarom dat laatste wel dan? Omdat wij er in geloven dat de kleding de man maakt, en velen denken hier net zo over. Je moet er daarom voor zorgen dat je er goed uitziet, niet voor anderen maar voor jezelf. Wij gaan je hier een handje bij helpen want het is helemaal niet zo makkelijk. Of toch wel? Daar kom je snel genoeg achter.

Overhemd

Als je als man geen overhemd in je kledingkast hebt hangen, dan gaat er toch wel iets goed mis. Je moet een aantal basis overhemden in je kast hebben zodat je er altijd goed uit kunt zien. Of je dit nu onder een zipper draagt, gewoon los een overhemd of een jasje erop; het maakt helemaal niet uit. Een overhemd kun je met heel veel combineren en dat moedigen we ook van harte aan. Wel is het van belang dat je bij overhemden de juiste maat bestelt. Kijk dus goed naar welke boordmaat bij je past en welke lengte je nodig hebt. Het ene overhemd is er echt voor gemaakt om in je broek te stoppen, en de ander weer niet.

Broek

Dan de broek; een chino of een spijkerbroek? Met beide kun je niet mis gaan, zolang ze maar goed passen. Het is dan van belang dat je nooit, maar dan ook nooit, meer begint aan skinny jeans. Dit is behoorlijk uit de mode en staat bovenal niet bepaald chique. Kies liever voor een spijkerbroek of een chino die goed aansluit, maar wel genoeg beweegruimte geeft. Je kunt een paar broeken passen in de winkel en als richtlijn nemen dat hij over je enkel moet vallen, bij je bovenbenen goed aansluit en bij je onderbenen niet uiteenloopt, maar ook zeker niet nauwer wordt. 

Schoenen

Dan de schoenen. Dit maakt niet zoveel uit, zolang je geen sportschoenen draagt. Bootschoenen, loafers, chelsea boots, sneakers in leer en ga zo maar door; casual smart is wat ons betreft de way to go en daarom kun je er maar beter voor kiezen om dit te matchen met je outfit.