Werk naast je studie?

Als je studeert, dan heb je het er maar zwaar mee. Nee oké, dat is een grapje. Iedereen vindt dat hij of zij het zwaar heeft en er zijn maar weinig mensen waar je écht medelijden mee moet hebben. De bedoeling is vooral dat je goed voor jezelf zorgt op elk gebied dan ook. Dat geldt ook op financieel gebied. Je moet ervoor zorgen dat de rekeningen worden betaald, ook als je studeert. In de studieschulden zitten is geen ramp, maar als je kunt werken moet je werken. Wij willen je hier best een handje mee helpen. We gaan je vertellen over werken naast je studie en wel nu meteen. Kom, dan gaan we snel aan de slag samen. 

Freelancen

Naast je studie kun je heel goed gaan freelancen. Met deze manier van werken heb je veel meer flexibiliteit dan bij veel andere banen en dat is mooi, want dat is precies wat je nodig hebt tijdens je studie. Je kunt er voor zorgen dat je aan de bak kunt via een freelance platform. Hier heb je vaak voldoende opdrachten op verschillende gebieden die allemaal weer andere eisen en voorkeuren hebben. Er zit vast wel iets voor je tussen en dat is mooi. Ook kun je even kijken naar iets dat verband houdt met je studie bijvoorbeeld. Zo kun je eens kijken naar zzp opdrachten in de zakelijke dienstverlening als je hier een studie in volgt of hebt gevolgd. Tevens vind je hier vaak hele goede uurtarieven, dus dat is ook mooi meegenomen voor je maandbudget. 

Horeca

Dan de horeca. Dit wordt door veel studenten gedaan en dat is niet geheel zonder reden. Je krijgt vaak een prima fooitje toegespeeld en je kunt hier meestal redelijk makkelijk aan de slag. Geen moeilijke sollicitatieprocedures maar een ‘wanneer kun je beginnen?’. Daar staat wel tegenover dat je niet een geweldig loon krijgt, onregelmatige tijden werkt en de longen uit je lijf rent. 

Thuiswerken

Dan kun je er nog voor kiezen om te gaan thuiswerken. Met veel zzp opdrachten via een freelance programma is dat overigens ook mogelijk, maar dat terzijde. Thuiswerken is voor jou als student uitermate geschikt omdat het je ten eerste tijd scheelt, maar ook omdat het wat flexibeler is. Je kunt lekker na een avondje stappen achter je laptop stappen en niemand die ziet dat je op een zombie lijkt. Genoeg voordelen dus, maar nog meer als je dit combineert met freelance werk.